Historie
De eigenaar en drijvende veer van Sportstudio Silver Anouk in de Braekt is al sinds haar 16e zeer actief in de aerobicswereld. Ze volgde diverse erkende opleidingen en heeft bij verschillende sportscholen ervaring opgedaan in het samenstellen van allerlei soorten lessen. In 1994 nam ze uiteindelijk de stap om zelfstandig te worden.
Sportstudio Silver – voorheen Aerobic Silver – was actief in de regio Maastricht. Oorspronkelijk maakte Aerobic Silver gebruik van de gemeentelijke sportzalen en privéaccommodaties in deze regio, maar door de snelle groei van het bedrijf was dit al snel geen haalbare zaak meer. De activiteiten op de diverse locaties moesten dus gecentraliseerd worden en er werd gekozen voor een vaste plek om deze activiteiten verder te kunnen ontplooien. In 1996 kreeg Sportstudio Silver dan ook een vaste accommodatie in het sportcomplex De Dousberg. Sportstudio Silver had inmiddels een actief klantenbestand van +/- 600 sportlievende leden.
Toen
Door de plannen voor sportcomplex De Dousberg was Sportstudio Silver genoodzaakt om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Dit was geen gemakkelijke taak. Gelukkig is het uiteindelijk allemaal goed gekomen en heeft Sportstudio Silver een nieuw onderkomen op het Sportterrein van voetbalvereniging Standaard aan de Toustruwe 12 gevonden.
NU
Inmiddels (sinds november 2011) is Sportstudio Silver voor de 3e keer op een nieuwe plek gestart. Zou ook hier 3 maal is scheepsrecht zijn? We zijnte vinden op Courtoisstraat 30, 6217VT, Maastricht.

Activiteiten
Sportstudio Silver is een sportschool die zich uitsluitend bezighoudt met workouts (gebruik het menu aan de linkerzijde voor meer informatie over de verschillende workouts). Er zijn dan ook geen traditionele fitness- en bodybuildingfaciliteiten aanwezig. Onze sportschool is 7 dagen per week geopend.
Instructeurs
Bij Sportstudio Silver werken uitsluitend instructeurs die een doelgerichte opleiding hebben gevolgd. Dit kan zowel een externe als een interne opleiding zijn. Door de groei van het bedrijf is Sportstudio Silver altijd op zoek naar nieuwe instructeurs of enthousiaste mensen die een opleiding tot instructeur willen volgen om het team te versterken.
BALOU
Voor onze vaste klanten was onze hond Balou een onmisbaar onderdeel van het bedrijf. Iedereen die komt sporten werd altijd enthousiast begroet.
Tot onze grote spijt is Balou overleden. We zullen haar vreselijk missen.